Pileća prsa u acetu balsamicu i medu

| Wine and dine |

Pileća prsa u acetu balsamicu i medu
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Pileća prsa u acetu balsamicu i medu

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 5 minuta

Vrijeme mariniranja: prema želji, može i ne mora

Vrijeme pečenja: 10 minuta

  • 80 dag pilećih prsiju
  • maslinovo ulje
  • mediteranske trave - prema želji
  • 1/2 dl kremastog aceta balsamica
  • 2 žlice meda (od lavande, ružmarina ili bagrema)
  • sol
  • cayanski papar
Pileća prsa u acetu balsamicu i medu by Suzy Josipović Redžepagić
Pileća prsa u acetu balsamicu i medu

Narežite pileća prsa na komadiće veličine zalogaja i marinirajte ih barem kratko u maslinovom ulju, soli i mediteranskim travama. Ispecite ih u tavi na malo maslinovog ulja, prema želji popaprite, dodajte aceto balsamico i med i na laganoj vatri par minuta pustite da se okusi prožmu. Okrećite ih hvataljkom da se glaziraju sa svih strana.  Poslužite uz rižoto s povrćem i zdjelu salate.