Za 5 - 6 osoba
Vrijeme pripreme i pečenja: oko 1 sat
- 1 domaće pile
- 1,5 kg krumpira (narezan na veće komade)
- 12 dag pancete (narezana na šnite)
- 2 luka (narezan na četvrtine)
- 1 svježa paprika (narezana na četvrtine)
- 2 dl miješanog ulja (pola maslinovo, pola obično)
- slatka mljevena crvena paaprika
- mediteranski začini
- sol
- kajanski papar
Pile operite, posolite, popaprite i pospite mediteranskim začinima izvana i iznutra. Donji dio posude za pečenje malo pouljite, stavite pile, a okolo rasporedite posoljeni krumpir koji prethodno narežite na veće komade, pospite ga crvenom paprikom, rasporedite narezani luk i prema želji svježu papriku. Prelijte ostatkom ulja, a pile obložite šnitama pancete. Poklopite posudu za pečenje pa pecite oko sat vremena, zavisno od velićine pileta. Pred kraj otklopite poklopac i pecite pile do zlatno rumene boje.
Na isti način možete ispeći puricu, kokoš, patku ili gusku.