Pečene pastrve u kukuruznom brašnu u foliji
Po osobi 1 pastrva
Vrijeme pripreme i pećenja: 50 minuta
- pastrve
- 2 - 3 žlice kukuruznog brašna ili krupice
- 2 - 3 žlice krušnih mrvica
- mediteranske trave - prema želji
- maslinovo ulje
- putar
- sol
- korica 1 nešpricanog limuna i sok 1 limuna
- malo narezanim badema - prema želji
Zagrijte pećnicu na 200C. Očistite pastrve, operite ih, osušite, posolite i obložite pomiješanim prezlama, kukuruznim brašnom i mediteranskim travama. Prema želji pospite s prerezanim bademima. Stavite duplu aluminijsku foliju u kalup, pokapajte pastrvu maslinovim uljem i putrom, u foliju položite priređene pastrve, pokapajte ih maslinovim uljem i dobro zatvorite foliju. Pecite u zagrijanoj pećnici pola sata, a onda rastvorite foliju, malo pokapajte pastrvu maslinovim uljem ili putrom i pecite još nekoliko minuta dakorica bude hrskava.