Kozji sir s bresaolom i crnim paprom
Obožavam bresaolu, pogotovo na pizzi s rukolom. Talijani je jedu na najednostavniji mogući način, kao predjelo, tanko narezanu s malo maslinova ulja i limunovog soka ili acceta balsamica, na rukoli, začinjenu grubim crnim paprom i posutu šniticama parmezana. Uglavnom uvijek imam nekoliko pakovanja bresaole u hladnjaku, jer kad gosti iznenada banu, sigurna sam da imam „spontano” predjelo za par minuta.
Mnogi miješaju „carpaccio” koji se pravi od sirove govedine sa bresaolom koja je napravljena od sušene govedine.
Ako nemate bresaolu, sir možete zamotati sa sušenom šunkom ili pršutom.
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 15 minuta
- 12 šnita bresaole (goveđeg pršuta)
- 20 dag tvrdog kozjeg sira
- 1 vezica peršina
- limun
- grubo mljeveni crni papar
- extra djevičansko maslinovo ulje
- zelena salata ili rukola za ukrasiti tanjur
Narežite kozji sir na štapiće. Začinite ga s puno grubo mljevenog crnog papra i pokapajte s nekoliko kapi maslinovog ulja. Položite svaki štapić na šnitu sušene govedine i zamotajte je u oblik cigarete. Operite i nasjeckajte peršin pa napravite umak s malo maslinovog ulja, peršina i limunovog soka. Posložite govedinu na salatu i zalijte pripremljenim umakom.