
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme pečenja: 35 minuta
Temperatura pećnice: 200C
1/2 paketa odmrznutog lisnatog tijesta
- 40 dag ricotta sira
- 40 dag cherry rajčica
- nekoliko sušenih cherry rajčica (može i ne mora)
- 2 jaja
- 1 dl mlijeka
- 5 dag naribanog sira – parmezana ili nekog drugog sira
- svježi bosiljak
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice pinjola
- 0,5 dl maslinova ulja
- malo soka od limuna
- sol
- papar
Izmiješajte ricottu, jaja, mlijeko i sir pa smjesu posolite. Za pesto operite i posušite bosiljak, te ga natrgajte na listiće. U mužaru ili blenderu miksajte češnjak, nekoliko listića bosiljka, pinjole i maslinovo ulje, dok ne dobijete fini gusti pire. Zagrijte pećnicu na 200°C. Vatrostalnu posudu ili kalup obložite papirom za pečenje. Lisnato tijesto razvaljajte u kvadratni oblik, položite ga u kalup te ga oblikujte sa malo povišenim rubom. Tijesto prvo u tankom sloju premažite polovicom pesta, a zatim premažite smjesu s ricottom i ribancem. Mini rajčice operite, prepolovite ih i uvaljajte u ostatak pesta. Posolite ih, popaprite i dodajte par kapi limuna. Poslažite ih na sir i zapecite u pećnici 30-ak minuta. Ukrasite ostatkom bosiljka i zapecite još 5 minuta.