Kratki pregled tjedna

Za sve one koji se poput Luke Modrića ne mogu sjetiti što smo radili prošli tjedan na Wall.hr-u

| Art |

Miro Par - glavni urednik

Svoju karijeru u medijima započeo je 2010.g. aktivno sudjelujući u stvaranju posebnog, flambojantnog izdanja 'Nedjeljnog Jutarnjeg', a za koje piše i neredovitu kolumnu iduće četiri godine. Nakon toga prelazi u 'Telegram Media Grupu', te kao posebni savjetnik radi na stvaranju novog tjednika i portala za društvena i kulturna pitanja. Sve do početka 2017.g. tamo piše i redovitu tjednu kolumnu, a od kraja travnja iste te godine - postaje glavni urednik na Wall.hr. (Tih par mjeseci između ta dva medijska angažmana objavljivao je, uzgred kazano, samo fotografije svog mopsa na Facebooku...)

Kada bi je promatrali unatrag - počeo na jednom manjem, specijaliziranom portalu, zatim malo objavljivao fotografije kućnog ljubimca na društvenim mrežama, pa prešao na novi uzbudljivi projekt pokretanja tjednika i portala, da bi se na kraju skrasio u nedjeljnom izdanju jednog velikog nacionalnog lista - karijera bi mu bila, složiti ćete se, zbilja respektabilna.

Dragi Lukica, dvostruki šampionu Europe i kapetanu reprezentacije, dopusti da te podsjetimo što smo sve u proteklih sedam dana radili na Wall.hr-u i o čemu smo veoma nadahnuto pisali. Znamo da nas redovito pratiš te čitaš sve članke prije nego ih lajkaš i podijeliš u realovoj svlačionici, ali isto tako znamo da se za razliku od kratkog dodavanja prema natrag, svojom memorijom baš i ne možeš pohvaliti pa te, evo, na ovaj itekako primjeren način želimo podsjetiti na sve ono u čemu si protekli tjedan imao priliku uživati na našem malom i tako simpatičnom portalu.

Elem, u ponedjeljak, 13.06.2017., čitao si našu najavu festivala Design District Zagreb, a u kojoj smo ti - pokušaj se sjetiti - posebno skrenuli pozornost na drugi 'Design makes impact-a' na kojemu se, izmeđuostalih, predstavljaju i Shuz - ručno oslikane i unikatno dizajnirane tenisice. Festival traje još samo danas pa ukoliko požuriš možda ti mogu oslikati i kopačke...

Najbolje da na njih naslikaju Ronaldovu sliku da ne zaboraviš kome treba dodati.

U utorak, to je onaj dan koji dolazi iza ponedjeljka, ako se sjećaš ponedjeljka, maloprije smo ga spomenuli, prenijeli smo otvoreno pismo jednog razočaranog simpatizera HNS-a koji je svojoj stranci možda još i mogao oprostiti političku sramotu i koaliciju s HDZ-om, ali onu modnu, a koja se manifestirala u košulji novoizabranog glavnog tajnika stranke, nije nikako mogao. Pri tome, dragi naš El Pajero, ta košulja je bila u modi otprilike i kada je njihov novi glavni tajnik pisljednji put bio politički aktivan. (Srećko Ferenčak se zove, sumnjam da ga se sjećaš...)

Pisali smo za zadnji dan škole, 'O kapetane, moj kapetane', i o 5 stvari kojima su nas u njoj učili, ali koje s protekom vremena jednostavno više ne odgovaraju istini. Tvoja sreća što se takvih stvari ionako više ne sjećaš pa nećeš ni pogriješiti i reći da je, na primjer, Pluton planet Sunčevog sustava. Umjesto toga reći da se, bezbeli, ničega ne sjećaš i svi sretni.

To je, da te podsjetimo, bila srijeda. A, u četvrtak, 16.06.2017.g., naš urednik kulture Đuro Jelačić, pisao je nadahnut tekst o tome kako više nitko ne gleda televiziju, već svi samo nešto streamaju i downloadaju s raznih internetskih platformi.

Gledao je, naime, britansku verziju 'Pripravnika' na HRT-u i danima pokušavao pronaći nekog sugovornika na tu temu, ali to mu, eto, nije uspjelo. Ti si dragi Luka to možda čak i gledao, ali, jebatga, nema šanse da se toga možeš sjetiti.

Nisi se, nadalje, sjetio ni čestitati trideseti rođendan filmu 'Predator' iako si u petak čitao sjajnu analizu našeg portalskog doktora za film Vuk Radića, a koji je filmom jednako oduševljen sada, kao što je bio i prvi put kada ga je pogledao.

On se tog dana, eto, i dalje sjeća kao da je bio jučer te u sklopu svoje doktorske dizertacije u kojoj pokušava usporediti osjećaj gledanja filmova koji su mu obilježili djetinstvo s onim osjećajem koji doživljava sada s ovim vremenskim razmakom od nekih dvadesetak godina.

Osim svega navedenog, dragi Luka, ali i svi ostali za Wall.hr zainteresirani čitatelji, a kojima će ovaj mali tjedni podsjetnik dobro doći, pisali smo i o novoj avanturi Kristijana Iličića, čovjeka s kojim smo nedavno radili intervju na Madagaskaru. Ne sjećate se, a? Pronaći ćete ga na ovom linku, sunce vam zaboravno... Ovaj put smo vam donijeli njegov nevjerojatno kul urađeni video sa Sejšela, a koji u prvih 24h pogledalo više ljudi nego Lukino svjedočenje u Osijeku.

Gledao ga je i Luka, i video i svjedočenje, ali se, eto, ne sjeća...

Nekoć davno je naš Dopisnik iz centra u svom rječniku gradskog žargona ustvrdio da će vam čovjeka koji kaže da se voli rano ustajati i tuširati hladnom vodom, lagati i o drugim stvarima, ali ove dobrobiti hladnog tuširanja - o kojima smo protekli tjedan također pisali - možda promijene i njegovo mišljenje.

Odjeća Audrey Hepburn koja se prodaje na aukciji, intervju sa čovjekom koji je osmislio Angel Wings jastuke za bebe te fejzbuk grupa podrške za Severinu samo su još neke od tema koje smo ovaj tjedan obradili na Wall.hr-u i na koje vas sve podsjećamo i preporučujemo da ih pročitate ako niste do sada ili, evo, ponovno ako ste poput Luke Modrića sve zaboravili...

(Sreća da Luka nije zlopamtilo!)