Moj susret s Jamesom Gandolfinijem

| Art |

James Gandolfini
James Gandolfini

Umro je James Gandolfini, glumac koji će ostati upamćen po ulozi Tonyja Soprana u fenomenalnoj seriji „Obitelj Soprano“ iako je prava istina da je vrijedio i te kako i kao filmski glumac. Nikada neću zaboraviti moj intervju s njime vođen tijekom filmskog festivala u Veneciji 2005. godine. Te se godine u konkurenciji za „Zlatnog lava“ natjecao i film „Romance & Cigarettes“  redatelja Johna Turturra u kojem je Gandolfini glumio pored Kate Winslet i Susan Sarandon. Gandolfini je u Veneciji došao s reputacijom ne samo televizijske zvijezde već i filmske, jer je prije toga glumio u filmovima „Meksikanac“ s Bradom Pittom i Juliom Roberts i „Čovjek kojeg nije bilo“ braće Coen.

Razgovor smo vodili kraj bazena hotela koji je koju godinu kasnije pretvoren u zgradu s apartmanima. Gandolfini nije bio čovjek koji je znao davati zabavne i ugodne odgovore, bio je takav po prirodi, teško su se iz njega izvlačile rečenice, ali zbog jednog detalja neću zaboraviti taj intervju.

Po završetku intervju, zamolio sam ga da se fotografiramo kraj bazena, što je on i prihvatio. Moj fotograf  Krasnodar Peršun već je bio spreman i kada smo se namještali za fotografiju, Gandolfini mi je pružio ruku. Rekao sam mu „pa nismo političari pa da se fotografiramo dok se rukujemo“ na što je on odgovorio „pa što želiš, da ti gurnem prst u šupak?“ te se sarkastično nacerio. Niti smo se rukovali, niti mi je gurnuo prst bilo gdje, već smo se fotografirali neobavezno. Naravno, nikada mi se ništa slično s hollywoodskim zvijezdama nije dogodilo.

Zanemario sam tu njegovu izjavu zbog dva razloga. Prvo, znao sam da je u to vrijeme imao poslovnih problema, bilo je to vrijeme nakon 5. sezone „Obitelji Soprano“ kada su nastale financijske nesuglasice između glumaca i producenata te je kasnio početak snimanja 6. sezone. Dapače, zbog tog sukoba serija je mirovala godinu dana, sve dok nije postignut dogovor.

Drugi razlog je bio značajniji. Godinu i pol dana ranije Gandolfini je objavio kako se razvodi od  Marcy Wudarski, svojom nekadašnjom asistenticom s kojom se vjenčao 1999. godine i dobio sina. Ne bi to bilo ništa strašno, događa se to u Hollywoodu svakodnevno, da gospođa Wudarski u zahtjevu za razvodom nije navela da je Gandolfini znao izbivati iz kuće po dva tjedna, a to vrijeme trošio je, po njezinim tvrdnjama, na drogiranje, alkoholiziranje i sudjelovanje u seksualnim orgijama. Navodno ju je varao sa glumicom Cynthiom DeMoss, bivšom striptizetom s kojom ga je upoznao Michael Imperioli. Zbog toga je Gandolfini 2000. godine otišao na rehabilitaciju, ali nije odradio 28-dnevni program odvikavanja. Kada je Wudarski to objavila, Gandolfini je dao intervju tabloidu Nationa Enquirer u kojem je priznao da je imao problema s alkoholom i kokainom, a problem se pogoršao nakon vjenčanja s Wudarski. Međutim, u vrijeme razvoda tvrdio je da je čist već neko vrijeme. Ujedno, Wudarski je tvrdila kako ju je dvije godine varao sa Lorom Somozom, asistenticom produkcije koju je upoznao na snimanju filma „Meksikanac“. Gandolfini to nije mogao demantirati jer je nakon razlaza sa suprugom počeo živjeti sa Somozom, zaručili su se, ali njihova je veza nakon godinu i pol dana otišla k vragu. Nešto kasnije, 2006. godine, Gandolfini je prohodao s bivšim modelom Deborah Lin, zaručili su se 2007. godine a vjenčali na Havajima 2008. godine.

James Gandolfini
James Gandolfini