Ekskluzivno iz Cannesa: Leona Paraminski ostala bez prtljage

| Art |

Leona Paraminski
Leona Paraminski

U Cannes je stigao Robert Redford. Danas ima 76 godina, još uvijek se sjećam kako je prije 20 godina u filmu „Nemoralna ponuda“ ponudio milijun dolara Demi Moore za noć seksa s njime. Nije bilo žene koja nije rekla „ja bih odmah prihvatila“. Prvo zbog samog Redforda, zatim zbog novaca. A kada je imao 19 godina, prvi je puta, kao student, došao u Cannes, autostopom, spavao je na plaži i divio se festivalu. Ovog puta došao je kao glavni glumac filma „All is Lost“. Nakon osam godina dobio je glavnu ulogu u nekom filmu, a konferenciju za novinare iskoristio je za napad na Ameriku. Navodio je broje političke skandale koji su potresali Ameriku posljednjih desetljeća, kritizirao je Ameriku zbog uništavanja okoliša, a tehnološki napredak, smatra Redford, također uništava prirodu.

Da prijeđemo na mlađe, na film „Only God Forgives“ koji je novinarima prikazan u srijedu ujutro. Konkurira za Zlatnu palmu, a u njemu glumi Ryan Gosling, 32-godišnji seks simbol. Ujedno i dečko Eve Mendes. Sreća njegova da nije došao u Cannes jer bi tada morao svjedočiti sramoti – novinari su napuštali projekciju ogorčeni nekvalitetom filma, a oni koji su dočekali kraj prilično su ga izviždali. Na konferenciji za novinare pojavili su se Nicholas Winding Refn i glavna glumica Kristin Scott Thomas. Ryan Gosling glumi narko-dilera i vlasnika boksačkog kluba u Bangkoku, Kristin Scott Thomas glumi njegovu majku, a cijeli film je pun nasilja i odvija se u podzemlju Bangkoka.

U srijedu sam sjeo za stol s Alecom Baldwinom. A pomalo i s njegovom suprugom koja se stalno prešetavala sobom u hotelu Carlton gdje je održan naš intervju. Baldwin je prekrasan, priča nadugačko i naširoko, mislio sam da intervjuu nema kraja sve dok nije rekao „A sada moram završiti ovaj razgovor jer sam svojoj ženi obećao odlazak u shopping“. Dražesno, zar ne? Ne znam kako je završio taj shopping s obzirom da se u poslijepodnevnim satima nebo nad Cannesom ponovno otvorilo.

Kiša je pokvarila i dolazak Leone Paraminski u Cannes. Naime, već nekoliko godina Chivas je partner festivala u Cannesu i Chivas Hrvatska svake godine šalje jednog glumca na tri dana u Cannes. Ove je godine to Leona Paraminski koja u srijedu navečer hoda crvenim tepihom, poslije odlazi na party, a u četvrtak uživa u Cannesu. Mislim da slijetanje na aerodrom u Nicu nije bilo najsretnije riješenje, poslala mi je sms u kojem stoji „Sve mi se poremetilo, ostala sam bez prtljage“. Kako ovaj tekst pišem u srijedu navečer, a party Chivasa počinje u ponoć, tako ćete sutra čitati kako se Leona Paraminski provela u Cannesu...