Izložba koju ne smijete propustiti: "Rock'n'roll will never die"

| Exhibition |

Gotovo 25-godišnja karijera zagrebačkog uličnog umjetnika i graffiti crtača Krešimira Golubića, na graffiti sceni poznatijeg pod svojim tagom (pseudonimom) Leon GSK, prije dvije godine krenula je u smjeru proučavanja Stencil Arta. Nakon početnih koraka s Warholovom Bananom, pred nama je njegovo prvo izlaganje Stencil radova na platnima. Radovi su rezultat Golubićevog recentnog rada – pripreme šablona, odvajanja boja i rješavanja problema višeslojnih slika – s temom rock'n'roll junaka.

Leon GSK izložba

Od 2013. počinje raditi stencil tehnikom, kao dijelom post-graffiti pokreta, odnosno Street Arta. Redovno drži predavanja po školama na temu graffita kao umjetnosti te svojim radom pokušava usmjeriti mlade da graffite percipiraju i 'koriste' u pozitivnom smjeru, a ne samo kao izraz bunta koji se manifestira kroz vandalizam. Recentni radovi kreću se u smjeru Street arta, na platnima, s motivima glazbenih velikana. 

Leon GSK izložba

Lemmy Kilmister, David Bowie, Jim Morrison i Bob Marley samo su neki od Golubićevih odabranika koje ćete imati priliku vidjeti ovog četvrtka, 6. listopada 2016. u 18 sati u Glazbenoj knjižari „Rockmark“, u Berislavićevoj 13 u Zagrebu.

Leon GSK izložba

Krešimir Golubić – Leon (GSK), rođen u Zagrebu 1973. Za graffiti umjetnost zainteresirao se sredinom 80-ih kad su se prvi graffiti pojavili u Zagrebu. Sprej prvi put uzima u ruke 1987., no ozbiljnije se počinje baviti graffitima 1992., nakon posjete Berlinu. S dvojicom prijatelja 1993. pokreće jednu od prvih graffiti ekipa u Zagrebu – GSK Crew, kao i prvi graffiti časopis u ovom dijelu Europe – ZGBKAOS, časopis koji je svjetski prepoznat u graffiti zajednici.

Leon GSK izložba, autor Krešimir Golubić

Uz mnoštvo radova koje ostvaruje na ulicama i zidovima Zagreba, Hrvatske i Europe, piše tekstove za razna tiskana izdanja, sudjeluje u mnogim emisijama u elektronskim medijima na temu graffita te fotografira i prati graffiti scenu u Hrvatskoj i Europi. Sudjelovao je na skupnim izložbama od kojih izdavajamo: "Graffiti", Moderna galerija, studio Josip Račić (Zagreb 1998), "Umjetnost ulice - zagrebački graffiti 1994-2004.", Muzej grada Zagreba ( Zagreb 2004).