Muzej čokolade je slatko mjesto koje morate posjetiti

| Exhibition |

Na radost svih ljubitelja čokolade, 25. studenog, u Varšavskoj 5 u Zagrebu, svoja vrata javnosti otvorio je prvi hrvatski muzej posvećen čokoladi.

Muzej čokolade Zagreb tematski je park posvećen čokoladi, njenom povijesnom, geografskom i kulturološkom značaju.

Ideju o otvaranju Muzeja čokolade dobili su supružnici Ružica i Domagoj Cerovac, inače strastveni zaljubljenici u čokoladu.

Koncept prostora osmislili su sami, a njihovu bajkovitu viziju scenografski je upotpunila Željka Zrnić, suradnica Muzeja, koja je do najsitnijih detalja uredila svaki kutak prostora.

Kroz interaktivan pristup, muzejski postav i scenografija posjetitelje će povesti na put kroz vrijeme i prostor, podražavajući njihova osjetila vida, mirisa, dodira, sluha i naravno - okusa. Naime, posjetitelji će biti u mogućnosti pratiti put nastanka čokolade od zrna kakaovca u Mezoamerici, preko čokoladnih napitaka na europskim dvorovima do ekskluzivnih pralina današnjice.

Svim ljubiteljima čokolade u trgovini Muzeja nudi se i prilika za kupnju proizvoda iz asortimana malih hrvatskih artisan čokolatijera, čime se želi povezati istinske zaljubljenike u čokoladu s iskusnim proizvođačima ove iznimne namirnice.

Mi smo svoju slatku posjetu već zakazali, a vi nemojte zaboraviti posjetiti Muzej čokolade Zagreb i probuditi dijete u sebi!