Ekskluzivno iz Cannesa: Zašto je M.Douglas plakao?

| Art |

Na Cannes film festivlau Michael Douglas i Matt Damon  prošetali su crvenim tepihom
Michael Douglas i Matt Damon

Prve suze Cannesa

Festival u Cannesu je u utorak dočekao i prve suze. One Michaela Douglasa, 68-godišnjeg glumca koji u novom filmu Stevena Soderbergha „Behind the Candelabra“ glumi Liberacea, američkog pijanistu i pjevača koji je bio nevjerojatno popularan u šezdesetim i sedamdesetim godinama. Ono po čemu je također poznat jest da je do svoje smrti 1987. godine, uzrokovane AIDS-om, krio da je homoseksualac, a Matt Damon glumi njegovog dečka Scotta Thorsona koji je, btw. još uvijek živ i po čijoj autobiografskoj knjizi je i snimljen film.

Zašto je Douglas plakao?

Zašto je Douglas plakao? Kako je rekao, Steven Soderbergh mu je još prije 13 godina, na snimanju filma „Traffic“ spomenuo mogućnost snimanja ovog filma, a prije sedam godina mu je konkretno rekao da kreće u ovaj projekt te da njega želi u ulozi Liberacea. Međutim, Douglas je obolio od raka i kada je sve to u utorak ujutro prepričavo na konferenciji za novinare počeo je plakati uz riječi „Zahvaljujem i Soderberghu i Damonu što su me čekali“. Čekali, naravno, da se izliječi i tek onda započnu snimanje filma.                                                                                                                                                                   

Film je, inače, odličan, jedan od najboljih prikazanih do sada u konkurenciji za Zlatnu palmu, a Douglas je apsolutni favorit za nagradu za najbolju mušku ulogu. Inače, Soderbergh je jedva skupio novac za snimanje filma bez obzira koliko je slavan (sjetite se samo filmova „Oceanovih 11, pa 12, pa 13“) jer niti jedan producent nije vjerovao u uspjeh filma s gay tematikom. Na kraju je uspio tako što je film financirala TV kuća HBO. I da, naravno da je upitan je li mu ovo posljednji film u karijeri, kao što je najavio? „Sigurno uzimam pauzu, s time što ne znam koliko će ta pauza trajati, odgovorio je Soderbergh.

Jadna Miley...

Kad smo već kod seksa, u Cannes je stigao Liam Hemsworth radi promocije drugog dijela filma „Igre gladi“, a kako su svi mediji objavili da mu se klima veza sa Miley Cyrus, tako su žene na njega navalile kao da je posljednji muškarac na svijetu. Prvo se zabavljao u VIP Room klubu u sklopu hotela Marriott gdje su ga žene gađale kockicama leda kako bi privukle njegovu pažnju. Drugu večer je bio na partyju u jednoj vili gdje je, kažu svjedoci, vrlo srdačno razgovarao sa svim djevojkama koje su mu prilazile. Jadna Miley...

Prvi redateljski film Keanu Reevesa i još jedna pljačka...

Jučer smo pisali da je otkazana konferencija za novinare na kojoj je Keanu Reeves trebao predstaviti svoj prvi redateljski pothvat koji financiraju Kinezi i to zato jer je u Cannesu opljačkan potpredsjednik te iste kineske kompanije. Situacije se ipak primirila pa je Reeves održao malu konferenciju za novinare, ali nije rekao ništa posebno.