Ashton Kutcher ne može zamijeniti Charlija Sheena

| Art |

Za svakog muškarca serija „Dva i pol muškarca“ obavezna je lektira. Pri tome mislim na prvih osam sezona kojima je vladao Charlie Sheen. Nakon toga prestao sam je gledati jer ne vidim tko bi mogao zamijeniti Sheena kao Charlija Harpera, samoljubivog, nezrelog, promiskuitetnog i do boli zabavnog 40-i-nešto-godišnjaka. Ponajmanje ga može zamijeniti Ashton Kutcher koji je upao kao zamjena u devetoj sezoni,, ali kako je HTV odlučio prikazivati devetu sezonu, naravno da sam pogledao prvih nekoliko epizoda. Sve to skupa nema smisla. No ima financijskog smisla.

Naime, magazin „Hollywood Reporter“ objavio je kako će u slijedećoj, 11. sezoni serije „Dva i pol muškarca“ Ashton Kutcher dobivati po epizodi isti iznos koji je dobivao i do sada, a to je 700 tisuća dolara. Time Kutcher ostaje i dalje najbolje plaćeni televizijski glumac jer će za 22 epizode 11. sezone dobiti ukupno 15,4 milijuna dolara.. Ogroman novac, zar ne? Međutim, Charlie Sheen je u svoje vrijeme dobivao još i više. U sedmoj sezoni dobivao je pola milijuna po epizodi a kako je sedma sezona bila fenomenalna onda je producentima rekao – u osmoj sezoni želim milijun dolara po epizodi. Oni su se protivili, nudili mu 700 tisuća, ali on nije odustao i na kraju su pristali na njegov zahtijev. S tim honorarom Sheen je probio nebo, ali u toj osmoj sezoni uništile su ga droge, alkohol i porno glumice tako da je snimljeno jedva 16 epizoda a on je izbačen iz serije.

Jon Cryer, onaj koji glumi smotanog brata Alana Harpera, u 11. sezoni dobivati će 620 tisuća dolara po epizodi što je povećanje za 40 tisuća dolara. Međutim, u 11. sezoni neće biti 19-godišnjeg Angusa T. Jonesa koji glumi budalastog sina Alana Harpera. On je do sada dobivao više od 300 tisuća dolara po epizodi ali kako je u studenom prošle godine u jednom intervjuu rekao da je ta serija „prljava“ i ne preporuča je za gledanje tako su se autori serije odlučili da ga uklone. Njegov lik pridružuje se američkoj vojsci tako da će se navodno pojavljivati tek sporadično. Neću reći da je to raspad sistema ali nekako izgleda da je sve krenulo nizbrdo odlaskom Charlija Sheena.