Zapečene tikvice s mozzarellom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Zapečene tikvice s mozzarellom - predjelo
Zapečene tikvice s mozzarellom

ZAPEČENE TIKVICE SA MOZZARELLOM moje prijateljice Rine Debak

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i pečenja: 15-ak minuta

  • 2 tikvice
  • 2 mozzarelle
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar 
Zapečene tikvice s mozzarellom
Zapečene tikvice s mozzarellom

Tikvice uzdužno narežite na tanke šnitice i kratko prepecite (svaku stranu minutu – dvije) na grill tavi te ohladite. Posolite i poparite. Narežite mozzarellu na šnitice i stavite na papirnatu salvetu da se ocijede. Svaku šnitu mozzarelle zamotajte u šnitu prepečene tikvice i pričvrstite čačkalicom. Ponovo stavite na zagrijanu tavicu minutu, dvije da se malo zagrije, pokapajte maslinovim uljem i toplo poslužite.

Zapečene tikvice s mozzarellom
Zapečene tikvice s mozzarellom