Recept za najbolju paštetu od tune

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Najbolja pašteta od tune
Pašteta od tune

Ova pašteta od tune je famozna. Tko god je proba traži recept... Evo ga, prepišite, spremite i iznenadite svoje omiljene... Još uz topli domaći kruh, fokacciu ili toast... Mrak!

Za 6 - 8 osoba

Vrijeme pripreme: 20 minuta

  • 2 - 3 konzerve tune u ulju (Rio mare su najbolje)
  • 3 - 4 kisela krastavaca
  • senf
  • 3 - 4 žumanjaka (tvrdo kuhana)
  • ½ putra (12,5 dag)
  • 8 -10 kapara
  • 3 -4 inćuna
  • sol
  • papar
  • malo domaćeg maslinovog ulja (ako ne stavite ulje iz konzervi)

Tvrdo skuhajte 3 - 4 jaja (bjelanjke pojedite, a žumanjke stavite u zdjelu i zgnječite vilicom), dodajte sve ostale sastojke u količinama prema osobnom okusu. Izmiješajte štapnim mikserom ili u blenderu. Probajte i dodajte prema potrebi i ukusu još začina. Osobno ocijedim ulje iz konzerve i stavim samo tunu iz konzerve, ali zato dodam malo (žlicu, dvije) domaćeg maslinovog ulja.


Slični članci: