Od svih silnih recepta za tortu od sira - cheesecake, ovaj je definitivno najbolji. Moja prijateljica Nada kaže da je to originalan recept iz Torte i to, gdje se zaista može pojesti najbolji cheesecake. Također manju i tanju tortu možete napraviti i od pola navedene količine...
Vrijeme pripreme:25 minuta
Vrijeme pečenja: 40 minuta
Temperatura pećnice: 180C
Okrugli kalup za tortu 26 cm
Podloga od keksa:
- 24 krupno mljevenih keksa Mc Vittis -Digestive
- 10 dag putra
U zdjeli promiješajte mljevene kekse i otopljeni putar te prstima utisnite smjesu na masni papir u okrugli kalup. (Masni papir ostavite barem još 1 - 2 cm više sa strane od promjera dna, da putar ne iscuri sa strane iz kalupa). Na 5 minuta možete staviti u pećnicu, ali i nije potrebno.
Žuta sirna krema:
- 1 kg Philadelphia krem sira (5 paketa) ili nekog drugog kremastog sira
- 4 cijela jaja
- 30 dag šećera (ili pola šećera, pola štaub šećera)
- 4 vanilin šećera
- sok od cijelog limuna
Zagrijte pećnicu na 180C. Sve sastojke zajedno izmiksajte u glatku, jednoličnu kremu, sipajte na podlogu od keksa i pecite u pećnici oko 40 minuta. Zatim lagano protresite i vidite dali se sredina giba i treba li još malo peći na slabijoj vatri. Pustite tortu da se ohladi.
Bijela krema:
- 2 kisela vrhnja
- 1 vanilin šećer
- 10 dag štaub šećera
Dok se torta peče, izmiksajte vrhnje, vanilin šećer i štaub šećer u glatku kremu i stavite u hladnjak da se hladi. Kad se torta ohladi, sipajte bijelu kremu na tortu i vratite je u hladnjak da se sve zajedno stisne barem još 4 sata ili još bolje da odstoji preko noći u kalupu. Koristite nož za odvajanje kolača iz kalupa.
Prema želji kad se torta dobro ohladi, na vrh možete dodati šumsko voće.