Recept dana: Spaghetti aglio, olio & peperoncino

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Spageti aglio, olio peperoncini
Spageti aglio, olio peperoncini

To je možda jedno od najbržih i najjednostavnijih talijanskih jela. Iako ima samo 4 sastojka – tjesteninu, čili papriku, češnjak i maslinovo ulje, izaziva nevjerojatan vatromet u ustima! Takva eksplozija okusa se ne zaboravlja...

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 15 minuta

  • ½ kg špageta
  • 4 – 5 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
  • 1 crvena ljuta papričica (peperoncino)
  • parmezan – za posipati 
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • peršin (nasjeckan) - prema želji

Skuhajte špagete ili neku drugu tjesteninu u velikom loncu s puno slane vode. U međuvremenu u tavici na maslinovom ulju podinstajte češnjak i ljutu papričicu i dodajte ocijeđenu tjesteninu. Povežite okuse protresajući i bacajući tavicu minutu, dvije. Prema potrebi zalijte maslinovim uljem, posipajte nasjeckanim peršinom i poslužite odmah.

*Servirajte uz ribani parmezan

*Prema želji možete dodati i malo bijelog vina, origana, vlasca i mljevene čili papričice.


Slični članci: