Recept dana: Široki rezanci s tikvicama

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Široki rezanci s tikvicama
Tjestenina s tikvicama

Tjestenina s tikvicama - brzo, lagano, ukusno i zdravo!

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta

  • 40 dag širokih rezanaca ili neke druge tjestenine
  • 4 tikvice
  • 4 glavice ljutike ili 1 luk (sitno nasjeckane)
  • 1 dl bijelog vina
  • 4 žlice naribanog parmezana - za posipati
  • 6 dag putra
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar - prema želji

Izaberite zrele, ali čvrste tikvice. Opranim tikvicama odrežite krajeve te ih narežite na tanke šnitice. Ispržite ih u tavi s malo putra i žlicom ulja da postanu hrskave. Posebno na putru podinstajte ljutiku i zalijte je vinom. Dinstajte na laganoj vatri dok vino ne ishlapi. Skuhajte tjesteninu al dente, ocjedite je, primiješajte umaku od luka i promiješajte. Dinstajte još minutu, dvije, sklonite s vatre, dodajte tikvice i prema želji posipajte naribanim sirom te popaprite svježe mljevenim paprom.