Penne s pršutom i kaduljom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Penne s pršutom i kaduljom
Penne s pršutom i kaduljom

Za 4 -6 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta

  • 50 dag penna ili neke druge tjestenine
  • 25 dag pršuta - narezan na trakice
  • 1 dl bijelog vina
  • kadulja
  • origano
  • ružmarin
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • putar
  • sol
  • papar

Skuhajte penne ili neku drugu tjesteninu al dente. Na tavici na putru kratko popržite listiće kadulje i pršut narezan na male trakice te dodajte vino da prokuha. Zatim dodajte vrhnje, papar, origano, ružmarin i prema potrebi malo vode u kojoj su se kuhale penne. Posolite i popaprite. Dodajte skuhane i pomiješajte.