Recept dana: pečene lignje u pećnici

Lignje pecene u pecnici

Za dobro jelo ne moramo uvijek imati roštilj ili peku. Lignje se mogu ispeći u pećnici i isto tako biti vrlo ukusne i sočne. 

Za 4-5 osoba

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Vrijeme pečenja: 40 minuta

Temperatura pećnice: 180C

  • 70 dag lignji
  • 60 dag krumpira (narezan na četvrtine)
  • ružmarin (sitno nasjeckan)
  • 2-3 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
  • razno povrće (prema želji)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • 1,5 dl bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • krupna morska sol
  • svježi papar
Lignje pecene u pecnici

Zagrijte pećnicu na 180C. Lignje očistite. Krumpir ogulite, narežite i zajedno s lignjama posložiti u nauljen kalup za pečenje. Posolite, popaprite, dodajte nasjeckani ružmarin i prema želji neko povrće: chery rajčicu, papriku... Pecite poklopljeno u pećnici pola sata. Češnjak i peršin pomiješajte s maslinovim uljem i bijelim vinom te time pred kraj pečenja zalijte lignje i krumpir. Otklopljeno zapecite još 5 – 10 minuta.

Lignje pecene u pecnici
Lignje pecene u pecnici

Slični članci: