Iako je moja mama najbolje kuhala, (kao i uostalom svaka mama svojoj djeci - najbolje kuha...) i moj tata je izvrstan kuhar. Njegova gusja (guščja) pašteta je zaista jedna od vrhunskih gastro delicija... Pitate se gdje možete kupiti guščju jetru? Na placu imate prodavaonice peradi - pilića, purica, gusaka, iznutrica, samo batkića, jetrica i ost... Tu pitajte za guščju jetru. U Zagrebu i na Dolcu i na Kvaternikovom trgu na placu "Blagus peradarstvo" ima - uvijek! Ako i ne možete nabaviti guščju jetru, kupite ako ima što svijetliju pileću ili čak pureću jetru i po istom ovom receptu napravite paštetu. Isto je - super!
Za 6 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 1 sat
- 50 dag gusjih (guščih) jetara
- 1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- peršin (sitno nasjeckan)
- curry
- putar
- sol
- papar
Gusja (gušča) jetra stavite u mlijeko da odstoje bar 1 sat u hladnjaku. Zatim ih očistite od žilica i ručno nožem iskosajte. Na tavici na putru dinstajte sitno narezan luk i češnjak, dodajte jetru i miješajte. Posolite, popaprite i dodajte sitno nasjeckani peršin te curry. Kada se smjesa malo ohladi, sameljite je ručnim mikserom, stavite u zdjelicu i u hladnjak. Poslužite uz tostirani kruh.