Montinjakov pileći file s limetom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Montinjakov pileći file s limetom
Montinjakov pileći file s limetom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme pečenja: 45 minuta

Temperatura pećnice: 190C

  • 4 - 5 filea pilećih prsa
  • 3 limete
  • 4 - 5 zgnječena češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • kajenski papar
  • crni papar

Zagrijte pećnicu na 190C. Napravite marinadu od maslinovog ulja, soli, papra, zgnječenog češnjaka i limetinog soka. Pileći file posipajte kajenskim paprom i stavite na nekoliko sati u marinadu. Piletinu poslažite u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici pola sata. U međuvremenu marinadu stavite u tavu i kuhajte miješajući dok ne dobijete gusti umak s kojim prelijte pečena pileća prsa.