Za 4-5 osoba
Vrijeme pripreme: 50 minuta
- 40 dag tjestenine (penne, špagete, široki rezanci...)
- 1 pile (narezano na komade)
- 1 luk
- 1 mrkva - sitno izribana
- povrće: grašak, mrkvica na kockice, celer ili bilo koje drugo prema želji (može, a i ne mora)
- 1 dl bijelog vina
- pileći temeljac ili voda sa ½ kocke juhe
- ružmarin
- prstohvat curry-a
- prstohvat muškatnog oraščića
- 1 žlica koncentrata paradajza
- maslinovo i obično ulje
- sol
- papar
U woku ili široj i dubljoj tavi na ulju podinstajte luk i naribanu mrkvicu, dodajte oprane, očišćene i posoljene komade pileta, povrće izrezano na kockice i dinstajte još nekoliko minuta miješajući. Zalijte vinom i pustite da vino ishlapi. Dodajte papar, ružmarin, muškatni oraščić, koncentrat paradajza i curry, zalijevajte sa temeljcem te kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta. Skuhajte posebno tjesteninu al dente i prelite je pilećim saftom ili je pomiješajte u woku zajedno sa saftom te servirajte.