Recept: Blitva s krumpirom na dalmatinski
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta
- 50 dag blitve
- 25 dag krumpira
- 4 - 5 češnja češnjaka (sitno nasjeckan ili protisnut)
- peršin (sitno nasjeckan)
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Krumpir ogulite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi. Blitvu operite u nekoliko voda, očistite (malo skratite peteljke) i kuhajte u drugom loncu s puno slane vode. Na tavi na maslinovom ulju podinstajte češnjak, dodajte blitvu koju prethodno ocijedite i izrežite na manje komade. Krumpiru s žlicom odstranite pjenu i s šupljikavom žlicom ga dodajte blitvi. Dodajte i malo vode u kojem se kuhao krumpir. Sve pomiješajte i malo vilicom protisnite krumpir te sve zajedno kuhajte na laganoj vatri još minutu, dvije. Na kraju prema želji prelite hladnim maslinovim uljem i pospite sitno nasjeckanim peršinom.