Recept: Neodoljiv zeleni rižoto s porilukom, celerom i komoračem
Za 4-5 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 30-ak minuta
- 45 dag riže
- 2-3 poriluka (narezana na tanke kolutiće)
- 1 stabiljka celera (narezana na tanke kolutiće)
- 1/3 komorača (narezana na tanke šnitice)
- vrući goveđi ili povrtni temeljac
- mediteranske trave
- peršin (sitno nasjeckan)
- prstohvat kurkume
- prstohvat currya
- maslinovo ulje
- kockica putra
- 2 - 3 žlice slatkog vrhnja
- 2 - 3 žlice naribanog parmezana + za posipanje
- sol
- papar
Skuhajte temeljac. Operite, očistite i narežite poriluk, stabiljku celera i dio komorača na sitne kolutiće, odnosno šnitice. Podinstajte poriluk na maslinovom ulju, dodajte celer i komorač, dinstajte, dodajte malo vode po potrebi, posolite i popaprite.
Povrće pomaknite na jedan dio tave, a na drudi dio (ili na drugu tavu, ako vam je tako lakše) na malo maslinova ulja zastaklite rižu pa je pomiješajte s podinstanim povrćem i postepeno zalijevajte vrućim temeljcem. Dodajte začine prema želji i ukusu, curry, kurkumu, mediteranske trave... Na kraju dodajte kockicu putra, umiješajte slatko vrhnje i parmezan. Prema želji pospite peršinom.