Zapečene punjene tikvice
Recept moje sestre Lane
Vrijeme pripreme: 20-ak minuta
Vrijeme pečenja: 40 minuta
Temperatura pećnice: 180C
- 4 okrugle tikvice
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- jedna stabljika celera
- 15 dag feta sira
- malo svježeg timijana
- 1 ljuta papričica - prema želji
- ružmarina
- sol
- papar
- 25 dl kuhanog paradajza
- domaće krušne mrvice od 4 šnite malo prepečenog jučerašnjeg kruha
- maslinovo ulje
![Zapečene punjene tikvice](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2014/07/234f9fac/zapecene-punjene-tikvice-2.jpg)
Zagrijte pećnicu na 180C. Tikvice operite, osušite, odrežite im gornji dio i izdubite tako da vam ostane oblik zdjelice, a pulpu iz tikvice sitno nasjeckajte. Luk sitno nasjeckajte i podinstajte na malo maslinovog ulja pa dodajte nasjeckani češnjak pa nasjeckanu pulpu i zajedno dinstajte. Dodajte timijan, sol i papar. Feta sir narežite na kockice i u svaku tikvicu stavite na dno fetu pa onda stavite smjesu od dinstanih tikvica pa opet feta sir.
Na dno vatrostalne posude ulite malo ulja i kuhani paradajz te poslažite tikvice pa pospite domaćim krušnim mrvicama s ružmarinom i soli i prema želji ljutom papričicom, pokapajte maslinovim uljem i pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta.
Domaće krušne mrvice napravite tako da u sjekač stavite narezane malo prepečene šnite kruha i sameljite ih, dodajte malo ulja, ružmarina, soli i papričice te sameljite u sjekaču (blenderu).