Jesen je. Vrijeme je kestena, buča, vrganja... Uživajte maksimalno u njihovim okusima... Ovaj jednostavan i prefin umak od kestena čista je senzacija! Namjerno ga nisam radila s lukom i vinom kako ga većina radi, već ovako jednostavno i light. :)
Recept: Tjestenina s umakom od kestena
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 15-ak minuta
- 80 dag tjestenine (pljukanci, njoki, špageti, rezanci…)
- 20 dag kuhanih očišćenih kestena (ili gotov nezaslađeni kesten pire)
- nekoliko cijelih kuhanih oguljenih kestena – za ukras
- ½ l slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
- 2 žlica parmezana – prema želji
- peršin
- putar
- sol
- bijeli papar
U tavu stavite komadić putra i dodajte slatko vrhnje (ili vrhnje za kuhanje), dodajte kuhane očišćene kestene (ostavite nekoliko cijelih kestena i par žlica komadića oguljenih kestena za ukras), sol i papar te kuhajte par minuta na laganoj vatri. Dodajte nekuhanu tjesteninu i povremeno miješajte dok se tjestenina ne skuha (pazite da se ne raskuha, mora biti al dente). Pospite peršinom, a u tanjuru ukrasite kestenima.
Možete i posebno skuhati tjesteninu pa već gotovu preliti s umakom od kestena, ali ovako kad se kuha u umaku je puno ukusnija.