Recept: Tjestenina s gorgonzolom i pinjolima
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: max 20 minuta
- 40 dag tjestenine (široki rezanci, špageti, penne...)
- 10 dag gorgonzole
- 10 dag pinjola (ili badema)+ nekoliko cijelih za ukras
- 2,5 dl slatkog vrhnja
- putar
- parmezan
- sol
- papar
- bosiljak za ukras
Veliki lonac napunite hladnom vodom, dodajte žličicu soli i kad provrije voda, dodajte tjesteninu i kuhajte je minutu manje nego piše na uputstvu da bude al dente. U međuvremenu u blenderu smrvite gorgonzolu i pinjole s malo vrhnja pa ih stavite u tavu. Primiješajte preostalo vrhnje, parmezan i putar te dinstajte 10-ak minuta na niskoj temperaturi. Dodajte skuhanu tjesteninu, malo putra, posolite i popaprite te pospite s nekoliko pinjola i prema želji parmezanom. Ukrasite bosiljkom.