Recept: Tjestenina s brokulom i špinatom
Ako su brokula i špinat mladi, za pripremu jela je potrebno još kraće vrijeme, a sam okus je još ukusniji. Jednostavno, brzo, zdravo, vrlo ukusno...
Za: 4 -5 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: oko 15 minuta
- 50 dag tjestenine (tagliatele, pužići, penne)
- 3 češnja češnjaka
- 1 čili papričica (narezana, izvađene sjemenke)
- 15 dag brokule
- 15 dag špinata
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- ekstra djevičansko maslinovo ulje - za pokapati gotovo jelo
Očistite i operite špinat. Stavite kuhati tjesteninu u slanu prokuhanu vodu, očistite i operite brokulu, upotrijebite samo gornji dio s pupoljcima, razdvojite ih na manje komade pa dodajte u vodu s tjesteninom da prokuha zajedno s njom još par minuta. U međuvremenu na tavi na maslinovom ulju dinstajte nasjeckani češnjak, dodajte narezanu papričicu (prije izvadite sjemenke iz nje da ne bude preljuta), oprani i očišćeni špinat, sol i papar. Povenite špinat (oko 1 minutu) i promiješajte. Ocijedite tjesteninu i brokulu te ih dodajte u špinat. Promiješajte i servirajte. U tanjuru svako jelo pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem ili ga servirajte posebno.