Savršen ljetni obrok: bruskete

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Bruskete
Bruskete

Bruskete su idealan ljetni obrok. Možete ih servirati i kao predjelo ili kao laganu večeru ili užinu. Zasitne su, jeftine (stari kruh), brzo se i jednostavno pripremaju. Na prepečen kruh stavlja se češnjak i to ih razlikuje od crostina (krostina) na koje se ne stavlja češnjak.

Po osobi 2-3 šnite kruha

Vrijeme pripreme: 10 - 15 minuta

  • kruh (odstojan barem jedan dan) narezan na šnite
  • paradajz ili mini paradajz (narezan na kockice)
  • feta (narezana na kockice)
  • bosiljak (nasjeckan)
  • češnjak (sitno nasjeckan)
  • crne otkoštene masline  (sitno narezane) - može i ne mora
  • kapari - može i ne mora
  • inčuni - može i ne mora
  • maslinovo ulje
  • krupna morska sol
Bruskete
Bruskete

Narežite kruh na šnite debele oko 1 cm. Kratko ih prepecite u pečnici, na grillu, tavici ili ploči, natrljajte ih češnjakom i maslinovim uljem. Rasporedite po njima sitno narezane kockice paradajza, fetu narezanu na kockice, nasjeckane masline, pospite origanom i krupnom morskom soli. Ukrasite bosiljkom. Dobar tek!

Bruskete
Bruskete