Danas Vam donosim zanimljiv recept savršenog rižota od crvenog radića, crvenog vina i bukovača koji se upravo nuti u sklopu Tjedna restorana u Restoranu Tratorriji Fellini u Savskoj ulici 90 u Zagrebu. Iskoristite priliku i posjetite Fellini te fino papajte i uživajte...
Rižoto od crvenog radiča, crvenog vina i bukovača
Za dvije osobe
- Crveni radič 0,15kg
- Gljive bukovače 0,10kg
- Crveni luk 1/4 glavice
- Crveno vino 0,05l
- Riža 0,20kg
- jušni povrtni temeljac
Priprema:
Na maslinovom ulju popržite narezani luk, crveni radič i bukovače. Dinstajte dok povrće ne uvene, dodajte crveno vino i pustite da ispari. Dodajte rižu, začinite i zalite temeljcem od povrća i kuhajte 10-12 minuta uz stalno miješanje da riža pusti škrob (dodavajte pomalo temeljac ako treba). Kada je rižoto gotov ostavite ga 5 minuta i onda servirajte na tanjur.
Evo što jošnudi Trattoria Fellini ovaj tjedan do 16. 3. za samo 100 kuna po osobi, a rezervacije su na tel. 01-617754501-6177545
JELOVNIK I (mesni)
Predjelo: Juha Piemonte (s pjenušcem i tartuma)
Glavno jelo: Odležani ramstek s mesnim umakom, mladi peceni
krumpir, baby mrkvice sotirane na maslacu
Desert: Mousse od cokolade s preljevom od šumskog voca i vanilije
JELOVNIK II (riblji)
Predjelo: Bruschetta s carpacciom od hobotnice
Glavno jelo: Steak jadranske tune i povrce Fellini (tikvice, patlidžani
i šampinjoni okupani u šalši)
Desert: Tiramisu kesten
JELOVNIK III (vege)
Predjelo: Bruschetta sa šparogama
Glavno jelo: Rižoto od crvenog radica, crvenog vina i bukovaca s
mediteranskim biljem
Desert: Vocni ražnjici u cokoladi