![](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/12/d7b9cf7a/dsc-1214.jpg)
S razlogom ponavljam moj najomiljeniji receptić za najfiniji zimski kolač - jednostavan, prefin i očarajavajuć!
Panettone pudding
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 40 minuta
Temperatura pećnice: 180C
- 1 kupljeni panetone kolač (ili prema želji pandoro - panetone bez grožđica)
Panetone narežite na šnite debljine 1 prsta i namačite u ovu smjesu:
- ½ l slatkog vrhnja
- ½ l mlijeka
- 4 jaja
- 4 vanilin šećera
- cimet
- korica od cijele naranče/limuna ili komadići arančina(ušećerene korice naranče ili dr. agruma)
- mljeveni orasi/bademi/lješnjaci (prema želji)
- 1 mliječna čokolada (20 dag) ili prema želji čokolada za kuhanje - narezana na komadiće (može i ne mora)
- razno voće (suho ili kandirano, nasitno izrezano) (prema želji)
- muškatni oraščić (može i ne mora)
![Panettone kolač s bademima, kandiranom narančom i bijelom čokoladom](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2015/12/e1940832/panettone-kolac-s-bademima-i-bijelom-cokoladom-5.jpg)
Slažite u nauljen kalup jedan red šnita panetonea i zalijte djelom smjese. Prema želji pospite orasima, bademima ili lješnjacima. Ponovo složite red šnita panetonea pa red smjese. Na kraju debelo pospite sa štaub šećerom i prema želji komadićima čokolade. Pecite u pećnici 40 minuta na 180C. Poslužite još vrući kolač, ali i hladan je savršen (i drugi i treći dan...). Prema želji servirajte uz tučeno slatko vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije.