Recept: BRZO VARIVO S GLJIVAMA I KRUMPIROM
Ovakvo varivo od krumpira i gljiva je idealan topli obrok preko tjedna. Brze i jednostavne pripreme ovo lagano jelo na žlicu, bez zaprške, s Lovačkom juhom od Podravke koja mijenja zapršku i to svega žlicom, dvije, s Ledo mješavinom gljiva koje odmah direktno idu na luk, bez odmrzavanja je oduševljenje za sve žene koje rade i koje nemaju puno vremena za boravak u kuhinji, a žele svojim najmilijim prirediti ukusan topli obrok.
Za 4 – 5 osoba
Vrijeme pripreme: 10-ak minuta
Vrijeme kuhanja: 30-ak minuta
- 3 - 4 krumpira (nasjeckan na kockice)
- 30 dag miješanih gljiva (svježe očišćene gljive ili smrznuta mješavina gljiva)
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- 1 dl bijelog suhog vina
- 1 mrkva, 1 paprika (narezane na šnitice) - može i ne mora
- nekoliko šnita špeka – prema želji
- voda i kocka za juhu ili voda i nekoliko žlica Lovačke juhe
- 1 – 2 lista lovora
- mljevena slatka crvena paprika
- mediteranske trave – prema ukusu
- prstohvat đumbira u prahu (ili malo naribanog svježeg)
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Na malo maslinovog ulja podinstajte sitno nasjeckan luk pa dodajte prema želji špek narezan na šnitice, mrkvu, pariku i gljive te dinstajte par minuta. Zalijte s vinom i pustite da vino ishlapi. Dodajte krumpir narezan na kockice te dolijte vode. Posolite, popaprite, dodajte kocku za juhu ili nekoliko žlica Lovačke juhe, prema želji začine, lovor, đumbir i malo crvene paprike te kuhajte na laganoj vatri oko pola sata.