Preukusan, super izgleda, kolač ili kruh, nije bitno, "malo jelo" idealno za Uskrsni doručak!
Recept: Slani kolač sa šparogama i sirom
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja šparoga: 5 minuta
Vrijeme pečenja: 30 minuta
Temperatura pećnice: 180 C
Četvrtasti kalup: 24 cm
- 30 dag šparoga
- 2 jaja
- 1,4 dl mlijeka
- 0,6 dl ulja
- 8 dag sira Pecorino ili nekog drugog
- 21 dag brašna 00
- 1 kocka germe ili vrećica suhog kvasca
- 2 žličice soli
Očistite šparoge i prokuhajte ih ili još bolje kuhajte ih na pari 5 minuta.
U jednoj zdjeli umutite mokre sastojke: jaja pa dodajte mlijeko i ulje, a u drugoj pomiješajte suhe sastojke: brašno, nariban sir, prašak za pecivo i sol pa i pomiješane suhe sastojke dodajte u zdjelu s mokrim i dobro promiješajte.
U četvrtasti kalup 24 cm stavite masni papir. Na njega ćete slagati redove tijesta i pripremljenih šparoga. Na dno prvo rasporedite dio tijesta. Na tijesto rasporedite 5-6 šparoga pa ponovo sloj tijesta pa ponovo šparoge i tako dok ne potrošite sve sastojke. Zadnji sloj neka budu šparoge. Po šparogama naribajte sir. Stavite u unaprijed zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta. Poslužite toplo ili drugi dan.