Recept: Tjestenina s čilijem i limunom

| Wine and dine |

Tjestenina s čilijem i limunom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: TJESTENINA S ČILIJEM I LIMUNOM
Za 4 - 5 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 15 minuta

  • ½ kg tjestenine (špageti, penne...)
  • 4 – 5 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
  • 2 prstohvata mljevene čili papričice
  • korica 1 limuna
  • sok ½ limuna
  • 10 dag parmezana
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
Tjestenina s čilijem i limunom
Tjestenina s čilijem i limunom

Skuhajte tjesteninu u velikom loncu s puno slane vode. Naribajte limun. U tavici na maslinovom ulju podinstajte čili i češnjak pa dodajte ocijeđenu tjesteninu, koricu i sok limuna, prema potrebi malo maslinovog ulja i nekoliko žlica parmezana pa povežite okuse protresajući tavicu minutu, dvije.
Servirajte dodatno uz ekstra djevičansko maslinovo ulje i parmezan.