Vrlo ukusno predjelo ili lagano glavno jelo. Za vegetarijance, ali i za one koji vole šampinjone i tikvice.
Recept: Tagliatelle sa šampinjonima i tikvicama
Vrijeme pripreme i kuhanja: 20-ak minuta
- 40 dag tagliatella ili neke druge tjestenine
- 20 dag šampinjona – narezanih na šnitice
- 2 tikvice – narezane na šnitice
- 2-3 režnja češnjaka (sitno nasjeckani)
- ½ luka (sitno nasjeckan)
- mediteranske trave
- maslinovo ulje
- 1-2 dl jušnog temeljca
- sol
- papar
- peršin
- za posipanje: parmezan – prema želji
Operite šampinjone i tikvice pa ih narežite na šnitice. Za kuhanje tjestenine stavite kuhati hladnu posoljenu vodu u veliki lonac.
U međuvremenu na tavi na maslinovom ulju podinstajte luk pa dodajte češnjak pa na šnitice narezane šampinjone i tikvice. Podlijte s jušnim temeljcem, dodajte mediteranske trave, posolite i popaprite te dinstajte na umjerenoj temperaturi.
Dodajte tagliatelle u proključalu vodu i kuhajte minutu manje nego piše na uputstvu. Dodajte tjesteninu umaku od povrća i poslužite odmah. Prema želji pospite peršinom i parmezanom.