Recept: Špageti sa češnjakom, čilijem i limunom
Za: 4 osobe
Vrijeme pripreme: 15-ak minuta
- ½ kg tjestenine (špageti, penne...)
- 4 – 5 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
- 1 prstohvat mljevene čili papričice
- korica 1 nešpricnog limuna
- sok ½ limuna
- 10 dag parmezana
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- bosiljak za ukras
Kuhajte tjesteninu u velikom loncu s puno slane vode. U međuvremenu očistite i nasjecite češnjak te naribajte limun. U tavici na maslinovom ulju podinstajte čili i češnjak pa dodajte ocijeđenu tjesteninu, koricu i sok limuna, prema potrebi malo maslinovog ulja i nekoliko žlica parmezana pa povežite okuse protresajući tavicu minutu, dvije.
Servirajte dodatno uz ekstra djevičansko maslinovo ulje i parmezan te posipajte koricom limuna i ukrasite bosiljkom.