Recept: Lazanje s kozicama i lososom
Napravite ove savršene lazanje s kozicama i oduševite sve prisutne zavodljivim okusima mora i Mediterana. Možete staviti samo kozice, možete staviti i škampe, losos je sjajan, ali ako ga ne volite možete ga izostaviti... Repići s rakovim mesom su jeftini i dostupni, a vrlo, vrlo podatni i ukusni... Kad dinstate repiće, možete ih malo zaliti i s jušnim temeljcem... Pospite origanom, ružmarinom, majčinom dušicom... Uživajte!
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: oko 35 - 40 minuta
Temperatura pećnice: 200 C
- 1 paket lazanja
- 1/2 kg očišćenih repića kozica
- 1 paketić štapića od rakova mesa
- 10 dag lososa
- 30-40 dag sira (gaude, podravca ili sl.)
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- 3-4 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
- maslinovo ulje
- vrhnje za kuhanje ili slatko vrhnje
- parmezan (nariban)
- mediteranski začini
- sol
- papar
Zagrijte pećnicu na 200C. Na laganoj vatri podinstajte sitno nasjeckan luk i češnjak na maslinovom ulju i dodajte očišćene repove kozica, štapiće rakovog mesa i losos narezan na kockice, začinite solju i paprom prema ukusu, dodajte mediteranske trave i nakon par minuta dodajte oko 2 dl slatkog vrhnja te promiješajte.
Kalup pomoću kista premažite s malo maslinova ulja, položite prvu koru lazanja, rasporedite smjesu kozica pa rasporedite sloj naribanog mekanog sira, položite drugu koru, rasporedite sloj kozica pa sloj naribanog sira, položite treću koru (ako imate još smjese i visoku posudu, možete sve ponoviti još jednom), premažite je malo maslinovim uljem, malo propikajte vilicom, naribajte i mekani sir i parmezan i zalijte lazanje ostatkom slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje.
Pecite u zagrijanoj pećnici 35 - 40 minuta.
Kad izvadite lazanje iz pećnice pustite ih nekoliko minuta da odstoje pa servirajte režući nožem na kocke.