KIFLICE OD JOGURTA S MARMELADOM, (Stomorska Šolta)
Vrijeme pripreme: 15-ak minuta
Vrijeme stajanja tijesta: 1 sat
Vrijeme pečenja: 20 minuta
Temperatura pećnice: 180C
Ukupno vrijeme pripreme: 1 sat i 30 minuta
- 25 dag putra (u originalu 18 dag masti + 18 dag putra)
- 50 dag brašna (u originalu 60 dag)
- 1 jogurt
- 1 prašak za pecivo
- marmelada za punjenje
Štaub šećer ili mljeveni kristal šećer – za posipanje
Izmiješajte putar, mast, brašno, jogurt i prašak za pecivo u glatko tijesto. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 1 sat. Zagrijte pećnicu na 180 C. Razvaljajte tijesto u krug i režite u trokute. Punite ih marmeladom i savite u kiflice te stavljajte na masni papir u kalup. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici 20-ak minuta. Još tople uvaljajte u šećer i poslužite. I tople i hladne su savršene.