Recept: Rižoto s piletinom, baby špinatom i bademima
Za 5-6 osoba
Vrijeme pripreme: 10-ak minuta
Vrijeme kuhanja: 30-ak minuta
• oko 1/2 kg riže
• 25-30 dag pečenih pilećih prsa (narezanih na kockice)
• 5 dag mljevenog badema
• 1 luk (sitno nasjeckan)
• 10 dag baby špinata (opran)
• prstohvat curry-a, prstohvat kurkume i prstohvat cimeta
• miješavina mediteranskih trava i peršin (sitno nasjeckan)
• putar
• maslinovo ulje
• pileći temeljac
• 2-3 žlice grana padana
• sol
• papar
2-3 žlice slatkog vrhnja - prema želji
prepečeni bademovi listići - za ukras
Skuhajte pileći temeljac. Prepecite pileća prsa pa ih narežite na kockice. U tavi na mješavini maslinovog ulja i putra podinstajte sitno nasjeckani luk pa dodajte kockice piletine i promiješajte. Nakon minutu, dvije dodajte i rižu da se zastakli pa postepeno dodavajte vrući pileći temeljac cijelo vrijeme miješajući rižoto. Dodajte sve začine, posolite i popaprite. Dodajte mljevene bademe i miješajte i dalje. Pred sam kraj da bi rižoto bio kremast, umiješajte kockicu putra, naribani grana padano, a prema želji umiješajte i dvije, tri žlice slatkog vrhnja. Rižoto kuhajte oko 20-30 minuta, tijekom kuhanja probajte rižu, jer mora biti al dente. Na kraju u rižoto umiješajte baby špinat. Pospite peršinom, a ukrasite prepečenim listićima badema (na tavi kratko prepecite listiće, pazite da ne izgore).