Kao predjelo ili "malo jelo" za Uskrsni doručak - fenomenalne pržene šparoge u pivskom tijestu. Probajte!
Evo recept:
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme hlađenja: 30 minuta
Vrijeme kuhanja: 15 minuta
- 40 dag šparoga
- 15 dag brašna
- 1,75 dl piva
- Sol
- Papar
- Ulje
1. Pripremite tijesto: U zdjelu stavite brašno, sol, papar pa postepeno dolijevajte pivo cijelo vrijeme miksajući dok ne napravite glatku i homogenu smjesu. Pokrite je plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.
2. U međuvremenu pripremite šparoge: Očistite ih te prokuhajte(blanširajte) u vodi ili (još bolje) na pari 10 minuta. Svaku šparogu prepolovite i zatim uronite u pripremljeno ohlađeno tijesto.
3. Zagrijte ulje u tavi pa ih kratko prepržite i izvadite šupljikavom žlicom na upijajući kuhinjski papir da uklonite višak ulja.
Servirajte uz neki umak, npr. tartarski ili nešto laganiji - od jogurta.