Recept: proljetno varivo s povrćem

| Wine and dine |

Proljetno varivo s povrćem, Suzy Josipović Redžepagić za Delimano
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Za prvi dan proljeća:

Recept: Proljetno varivo s povrćem

Za 4-5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 25-30 minuta

  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 2-3 mrkve (nasjeckane na kockice)
  • 1 peršin, korijen i list (nasjeckan na kockice, lišće sitno)
  • 1/2 celera (nasjeckanog na kockice)
  • 1 korabica, zajedno s lišćem (nasjeckana na kockice, lišće sitno)
  • 1/2 šalice smrznutog graška
  • 1 zdjelica baby špinata (opranog i očišćenog)
  • 1 komorač (nasjeckan na kockice)
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

za nokrlice:

  • 2 jaja
  • 1 žličica ulja
  • 2 žlice brašna
  • malo soli

malo svježeg kopra – za ukras

Proljetno varivo s povrćem, Suzy Josipović Redžepagić za Delimano
Proljetno varivo s povrćem

U maloj zdjelici ili šalici zamijesite nokrlice od jaja, brašna i malo ulja i soli da dobijete glatku jednolišnu smjesu i stavite je u hladnjak.

Sve povrće operite, očistite i nasjeckajte na kockice, a lišće povrća sitno nasjeckajte. Na maslinovom ulju podinstajte sitno nasjeckan luk pa dodajte narezanu mrkvu, peršin i celer, dinstajte pa dodajte narezanu korabicu pa grašak pa komorač pa lišće korabice, peršinov list i kopar. Posolite, popaprite i kuhajte na srednjoj vatri.

U varivo ukuhajte nokrlice (vadite ih iz zdjelice malom žličicom i stavljajte direktno u varivo). Kuhajte nekoliko minuta.

Na samom kraju dodajte oprani i očišćeni baby špinat i servirajte varivo.

Servirajte uz croutonse ili cijelu šnitu preprženog kruha.