Recept: Uskrsne košarice od šunke i jaja
Za 4 osobe:
Vrijeme pripreme i pečenja: 30 minuta
Kuhinja: američka
• 8 tankih šnita šunke (npr. dimljena pureća, pršut...)
• 8 jaja
• 4 žlice nasjeckanog mladog luka (ili peršina ili mediteranskih trava)
• naribani sir (podravac, edemac...)
• sol
• papar
• putar/ulje i brašno za kalup
Zagrijte pećnicu na 180C. Naribajte sir te mladi luk operite i narežite na male šnitice. Pripremite kalup za muffine ili vatrostalne zdjelice za souffle, premažite ih s malo putra i stavite u svaku jednu šnitu šunke.
![Uskrsne košarice od šunke i jaja](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2015/04/2807717b/kosarice-od-sunke-i-jaja-mama-zna-suzy-josipovic-8.jpg)
Razbijte jedno po jedno jaje i stavljajte ih oprezno na pripremljene šunkice u kalupu.
![Uskrsne košarice od šunke i jaja](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2015/04/875f488a/kosarice-od-sunke-i-jaja-mama-zna-suzy-josipovic-9.jpg)
Svako jaje pospite naribanim sirom, posolite, popaprite te pospite nasjeckanim mladim lukom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 15-ak minuta.
![Uskrsne košarice od šunke i jaja](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2015/04/36063c38/kosarice-od-sunke-i-jaja-mama-zna-suzy-josipovic-10.jpg)
Provjerite tjekom pečenja kad su dovoljno pečena jer zavisno od jačine vaše pećnice će se i jaja peči.
Svaka pećnica različiti peče. U jednoj pećnici su za 18 minuta još mekana, a u nekoj za 15 minuta su već tvrda (ali i dalje jako ukusna). Ako hoćete da su tvrda, vrh jaja možete probušiti vilicom i tada će prije biti gotova, ali tvrda. Zavisno volite li mekana ili tvrda.
Ako koristite pršut, nemojte jako soliti da ne bude preslano.
![Uskrsne košarice od šunke i jaja](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2015/04/2ecb9bd3/kosarice-od-sunke-i-jaja-mama-zna-suzy-josipovic-7.jpg)