Stavila sam ovo jednostavno i svakodnevno jelo na društvene mreže prije par dana i dobila dvadesetak upita za recept, prvo sam pisala jednom po jednom... pa odlučih napisati svima. Dobar tek!
Recept: Piletina s graškom
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 - 40 minuta
- 1 kg piletine (krilca, bataci…)
- ½ kg graška (može i smrznuti ili konzerve)
- 1-2 glavice luka (sitno nasjeckan)
- 1 mrkva (očišćena, naribana)
- 4-5 cherry rajčica
- ½ - 1 l pilećeg temeljca (ili voda + kocka za juhu)
- Začinske trave (ružmarin, majčina dušica, kadulja….)
- Kurkuma
- Curry
- Crvena slatka paprika
- Maslinovo ulje
- Sol
- Papar
Na tavi na maslinovom ulju podinstajte nasjeckan luk pa dodajte naribanu mrkvu i narezane cherry rajčice te dodajte grašak i zalijevajte pilećim temeljcem. Na laganoj vatri u poklopljenoj tavi dinstajte. Posolite i poparite.
Pripremite piletinu: posolite je i popaprite te posipajte slatkom crvenom paprikom, kurkumom, curryjem i začinskim travama.
Na drugoj tavi na maslinovom ulju prepecite pileće batkiće i krilca pa ih dodajte u grašak. Oprezno promiješajte, prema potrebi dodajte pileći temeljac pa još zajedno prokuhajte nekoliko minuta.