Recept: Nutella torta

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Nutella torta - najbolja torta na svijetu
Nutella torta

Ne treba ni govoriti koliko klinci vole Nutellu, ali ne samo klinci... Nutelli  teško tko može odoljeti, a ova torta od Nutelle to i dokazuje. S njom jednostavno - ne možete pogriješiti!

Nutella torta:

Vrijeme pripreme: 40-ak minuta

Vrijeme pečenja: 30 - 35 min

Temperatura pećnice: 180C

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 12 dag šećera
  • 18 dag brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 4-5 žlice Nutelle

Krema:

  • 0,5 l slatkog vrhnja
  • 5 žlica Nutelle

Preljev:

  • 5 žlica marmelade
  • 2 dl vode ili malo mlijeka i malo ruma
Najbolja nutella torta
Najbolja nutella torta

Zagrijte pećnicu na 180C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke, vanilin šećer i pola šećera pjenasto umiješajte. Bjelanjke s drugom polovicom šećera miješajte električnim mikserom u tvrdi snijeg. U žumanjke umiješajte Nutellu, dodajte 1/3 snijega i polako prosijajte brašno izmiješano s praškom za pecivo. Zatim dodajte preostali snijeg i sve rahlo promiješajte. Sipajte smjesu u nauljen i pobrašnjen kalup i pecite u zagrijanoj pećnici 30-35 minuta. Ohlađenu tortu razrežite na tri kore. Istucite slatko vrhnje i dodajte Nutellu. Svaku koru torte namažite s 1/3 kreme. Prethodno da bi kora bila sočnija premažite je prokuhanom otopljenom marmeladom s malo vode ili s malo mlijeka i ruma ili prokuhajte malo šećera s vodom. Napravite čokoladnu glazuru i prelite tortu.

najbolja Nutella torta
Nutella torta