Ne treba ni govoriti koliko klinci vole Nutellu, ali ne samo klinci... Nutelli teško tko može odoljeti, a ova torta od Nutelle to i dokazuje. S njom jednostavno - ne možete pogriješiti!
Nutella torta:
Vrijeme pripreme: 40-ak minuta
Vrijeme pečenja: 30 - 35 min
Temperatura pećnice: 180C
Biskvit:
- 6 jaja
- 12 dag šećera
- 18 dag brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 4-5 žlice Nutelle
Krema:
- 0,5 l slatkog vrhnja
- 5 žlica Nutelle
Preljev:
- 5 žlica marmelade
- 2 dl vode ili malo mlijeka i malo ruma
Zagrijte pećnicu na 180C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke, vanilin šećer i pola šećera pjenasto umiješajte. Bjelanjke s drugom polovicom šećera miješajte električnim mikserom u tvrdi snijeg. U žumanjke umiješajte Nutellu, dodajte 1/3 snijega i polako prosijajte brašno izmiješano s praškom za pecivo. Zatim dodajte preostali snijeg i sve rahlo promiješajte. Sipajte smjesu u nauljen i pobrašnjen kalup i pecite u zagrijanoj pećnici 30-35 minuta. Ohlađenu tortu razrežite na tri kore. Istucite slatko vrhnje i dodajte Nutellu. Svaku koru torte namažite s 1/3 kreme. Prethodno da bi kora bila sočnija premažite je prokuhanom otopljenom marmeladom s malo vode ili s malo mlijeka i ruma ili prokuhajte malo šećera s vodom. Napravite čokoladnu glazuru i prelite tortu.