Recept: Najjednostavniji i najbolji kolač od keksa i pudinga

| Wine and dine |

Keks kolač s pudingom - recept za početnike, Suzy Josipović Redžepagić
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Umjesto petit keksa možete koristiti neke druge prema želji, a puding od čokolade možete zamijeniti nekim drugim okusom.

Recept za početnike: Keks kolač s čokoladnim pudingom

  • oko 50 dag petit keksa (1 kutija)
  • 1 l obranog mlijeka
  • 2 vrećice pudinga od čokolade
  • 12,5 dag putra
  • 4 žlice šećera (ili nekog drugog zaslađivača)
  • 10 dag tamne čokolade
  • korica nešpricane naranče (može i ne mora)
  • nekoliko kapi arome naranče

Glazura:

  • 10 dag čokolade
  • 2-3 žlice ulja (može i suncokretovo, može i kokosovo)

Pomiješajte vrećice pudinga s malo toplog mlijeka, a posebno zakuhajte mlijeko, dodajte šećer, čokoladu i prema želji koricu i aromu naranče u mlijeko pa dodajte puding i cijelo vrijeme miješajte da se puding skuha, a onda umiješajte putar.

Rasporedite kekse u kalup i zalijte toplom smjesom. Zatim posložite drugi red pa zalijte smjesom i tako slažite dok ne potrošite smjesu. Na vrhu neka vam ostanu keksi.

Pripremite glazuru tako da otopite čokoladu (možete i u mikrovalnoj) i dodajte malo ulja. Promiješajte i mlakom glazurom zalijte vrh kolača. Pustite da se kolač ohladi.

Keks kolač s pudingom - recept za početnike, Suzy Josipović Redžepagić
Keks kolač s pudingom