Umjesto petit keksa možete koristiti neke druge prema želji, a puding od čokolade možete zamijeniti nekim drugim okusom.
Recept za početnike: Keks kolač s čokoladnim pudingom
- oko 50 dag petit keksa (1 kutija)
- 1 l obranog mlijeka
- 2 vrećice pudinga od čokolade
- 12,5 dag putra
- 4 žlice šećera (ili nekog drugog zaslađivača)
- 10 dag tamne čokolade
- korica nešpricane naranče (može i ne mora)
- nekoliko kapi arome naranče
Glazura:
- 10 dag čokolade
- 2-3 žlice ulja (može i suncokretovo, može i kokosovo)
Pomiješajte vrećice pudinga s malo toplog mlijeka, a posebno zakuhajte mlijeko, dodajte šećer, čokoladu i prema želji koricu i aromu naranče u mlijeko pa dodajte puding i cijelo vrijeme miješajte da se puding skuha, a onda umiješajte putar.
Rasporedite kekse u kalup i zalijte toplom smjesom. Zatim posložite drugi red pa zalijte smjesom i tako slažite dok ne potrošite smjesu. Na vrhu neka vam ostanu keksi.
Pripremite glazuru tako da otopite čokoladu (možete i u mikrovalnoj) i dodajte malo ulja. Promiješajte i mlakom glazurom zalijte vrh kolača. Pustite da se kolač ohladi.