Kada nemate kruha, napravite ovu brzu i jednostavnu pogaču, bez kvasca, bez stajanja - ova starinska pogača s bijelim brašnom oduševit će vašu cijelu obitelj i prijatelje.
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 40-45 minuta
Temperatura pećnice: 250C pa 200C
Okrugli kalup
- 1 kg brašna (prosijati)
- 1 žlica soli
- 2 praška za pecivo (ili soda bikarbona)
- mineralna voda – količina prema potrebi
- 1 jogurt
- 1-2 žlice ulja
- putar – za premazati pogaču
Zamijesite glatko tijesto od prosijanog glatkog brašna, praška za pecivo, soli, mineralne vode i jogurta. Na kraju dodajte žlicu, dvije ulja i premjesite i razvucite u nauljen kalup. Nožem zarežite vrh pogače i pecite u zagrijanoj pećnici prvih dvadeset minuta na 250C, a onda smanjite na 200C i pecite još 20-25 minuta. Izvadite iz kalupa na rešetku i vrh premažite putrom. Možete je jesti još vruću. Korica je izuzetno hrskava, a sredina mekana.