Jetrica sa češnjakom vraćaju me u djetinjstvo i podsjećaju na mamu zbog koje ih i obožavam. Obje smo se "davile" u njima. Nebitno jesu li pileća ili teleća, važno je da su mekana i s puno papra. Brzo i jednostavno, a okus... mmmm... obožavam!
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 10 minuta
- 80 dag telećih jetrica (ili pilećih)
- mlijeko - za jetrica
- 4 – 5 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
- peršin (sitno nasjeckan + za ukras)
- 1 dl crnog vina
- putar
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Svježu jetricu stavite u mlijeko da odstoji par sati. Narežite je na tanke šnicle ili trakice. Zagrijte tavu na putru i maslinovom ulju, podinstajte nasjeckani češnjak i malo nasjeckanog peršina, podlijte s malo vina i pustite da vino ishlapi. Dodajte jetricu i kratko je ispržite s jedne i druge strane (jako kratko, jer se u protivnom stvrdne). Tek kad je jetrica gotova, posolite je i popaprite.
Važno je znati da se iznutrice sole tek kad su gotove, u protivnom otvrdnu!