Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme hlađenja: minimalno 2 sata
- 3 gotove beze kore (kupite ih u svakoj boljoj slastičarnici)
Žuta krema:
- 9-10 žumanjka
- 4 žlice šećera
- 4 žlice oštrog brašna
- 2,5 dl mlijeka
- 3 vanilin šećera
- 1 putar
- ½ l tučenog slatkog vrhnja + 2,5 dl za premaz torte izvana
- 1 kremfix (učvrščivać za šlag)
- 20-30 dag malina i tajberija ili nekog drugog voća prema želji
- limunov sok
- štaub šećer – za posipanje voća
Žuta krema:
Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte brašno, mlijeko i vanilin šećer te kuhajte kremu na pari dok se ne zgusne. Ohladite je. U međuvremenu posebno u drugoj zdjeli izmiksajte putar pa dodajte ohlađenoj kremi i izmiksajte.
Šlag:
Izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti šlag dodajući mu kremfix.
Voće:
Operite voće, a prema želji usitnite ga na manje komade i pokapajte limunom i štaub šećerom.
Priprema:
Tortu slažite u kalupu za tortu jer ćete na taj način lakše složiti sve redove te je ohladiti. Položite prvu beze koru i premažite je žutom kremom. Na nju rasporedite maline i stavite red šlaga. Zatim položite drugu beze koru i ponovite postupak – stavite žutu kremu, maline pa šlag. Poklopite tortu trećom beze korom i premažite žutom kremom. Prema želji cijelu tortu izvana premažite šlagom. Ukrasite voćem i ohladite u hladnjaku.
*Ako nemate vremena ili ne želite raditi žutu kremu sa žumanjcima, možete napraviti i puding od vanilije i u ohlađeni puding umješati izmiksani putar te izraditi kremu.
*Također, umjesto žute kreme možete otopiti 2 bijele čokolade na pari i s njima premazati beze kore.