Piletina sa šunkom i sirom iz pećnice
Za 5 osoba
Vrijeme pripreme: 20-ak minuta
Vrijeme pečenja: 20-ak minuta
Temperatura pećnice: 200C
- 1 kg pilećeg filea
 - 25 dag narezane šunke
 - 25 dag narezanog mekog sira (podravac, edamac, gauda)
 - mediteranske trave
 - maslinovo ulje
 - sok limuna
 - putar
 - sol
 - papar
 

Zagrijte pećnicu na 200C. Pileće filee narežite na tanke šnitice. Posolite ih i na svaki komad stavite šniticu šunke i šniticu sira te svaki komad zarolajte zajedno sa sirom i šunkom i učvrstite s dvije čačkalice. Kalup premažite putrom i rasporedite rolice po njemu. Posipajte ih mediteranskim travama, paprom, pošpricajte maslinovim uljem i pecite u zagrijanoj pećnici 20-ak minuta. Nakon 5 minuta pokrijte ih folijom, a zadnjih 5 minuta maknite foliju, pokapajte ih limunom i pošpricajte maslinovim uljem.
