U današnju prehranu piletina je uključena više nego ikad. Piletina na 101 način... I koliko god kažu da je puna antibiotika, hormona rasta i ne znam kakvih dodataka, svi je vole i konzumiraju. Naravno, da je uvijek bolje kupovati piletinu iz domaćeg uzgoja, a sva sreća da mi u Hrvatskoj to još uvijek možemo. Jeftina je, dostupna, brzo gotova, niskokalorična i lagana. Moja djeca ovaj recept Pileća prsa u bijelom umaku obožavaju!
Recept: Pileća prsa u bijelom umaku
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme:
- 2 pileća prsa
- ½ l slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
- 1,5 dl bijelog suhog vina
- slatka crvena paprika
- kurkuma
- curry
- sol
- papar
- putar i ulje za prženje
- parmezan, gauda, podravac ili neki drugi sir po želji za posipanje
Pileća prsa narežite na tanke šnicle ili zalogaje, posolite ih i pospite slatkom crvenom paprikom. Na tavi na mješavini putra i ulja popržite piletinu. Zalite je vinom, a kad vino iskuha dodajte vrhnje i začine prema želji – mediteranske trave, kurkumu, curry, kajanski papar, dosolite, smanjite vatru i poklopite tavu te kuhajte 10-ak minuta dok se umak ne zgusne. Pospite peršinom.
Prema želji u tanjuru pospite sirom i servirajte uz njoke.